Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. április 2., hétfő

"Felforgatták a világot..."

Veszélyes könyv ez a Biblia... Olyan emberekről ír, akik ahol csak megjelentek, mindenütt felforgatták a világot (ApCsel 17:6). Ellenségeik tehetetlenül álltak üzenetükkel szemben. Semmi észérvet nem tudtak felhozni. Nem tudták felülmúlni üzenetüket. Ahol elhangzottak "a kegyelem szavai", mely üzenet mellett maga Isten állt ki jelekkel és csodákkal (ApCsel 14:3), az egyszerű emberek szíve megtelt örömmel. Az üzenet ellenségei csak irigykedni tudtak és fogukat vicsorgatva üldözést szítani. De az üzenet futótűzként terjedt, és terjed ma is, és ahol elhangzik, felforgatja a világot.

"Felforgatták a világot!" Belegondoltál már ebbe a mondatba?
a) "Felforgatták..." Vajon milyen üzenettel tették ezt?
b) "... a világot!" Milyen világot?


A világ
Kezdjük a b)-vel: milyen világot? Két részből állt: a zsidókból és a nem zsidó népekből. Mi jellemezte világukat?

b.1) A zsidók: a mózesi törvény alatt bizonyos szabályok szerint éltek, áldozati rendszerrel a szabálysértések esetére. Ha bűnben voltak, átok volt rajtuk, ha áldoztak, visszajött az áldás.
b.2) A nem zsidó népek: politeizmus (többistenhit) alatt éltek, a különféle szakterületekért felelős istenek kiengesztelésével igyekeztek kivívni jószerencséjüket az adott élet-területen.

Mi volt a közös a két világ működésében?
  • szabályok, elvárások,
  • félelem attól, nehogy elrontsuk, ezért bebiztosítjuk magunkat,
  • álldandóan ki kell békíteni az Égi(eke)t,
  • ha mi ezt meg ezt tesszük, akkor Ő(k) velünk lesz(nek)... 
  • egyszóval: megfeleléskényszer!
(Milyen párhuzamokat látunk a mai világban?)


Az üzenet
Most jöhet az a) pont: hogyan forgatták fel a világot?
Egy olyan üzenettel, ami ennek pontosan az ellentéte: A tökéletes áldozat már be lett mutatva és a Menny már ki van békülve a földdel!!!

Ha valaki átolvassa a kereszténység indulásáról szóló beszámolót (az Apostolok cselekedeteit),  megfigyelhet valamit, ami minden apostoli üzenetben benne volt:

a.1) Jézus feltámadt a halálból.
a.2) Egyszerűen Őbenne bízva bűneid meg vannak bocsátva.

Hát persze hogy jó hír volt a pogányoknak: nem kell ezerféle istennek áldozni. Nem kell félni Zeusz haragjától, stb... Sőt: egyáltalán nem kell áldozni.

Mit mondtak Pálék a Jézust elutasító zsidóknak, mi a hitetlenségük oka: "Nem tartjátok magatokat méltóknak az örök életre" (Apcsel 13:46).

"Nem vagy méltó!" - erre épül minden vallás: el kell érned valamit, hogy méltó legyél! Ha viszont valaki azzal jön, hogy már méltó vagy, akkor ezzel kiveszi a bűntudat-manipulátorok kezéből a hatalmat! Hiszen, ha már egyszer méltóvá vagy nyilvánítva, nem kell félned attól, hogy nem követed a mesterek, papok, rabbik, tanítók és guruk tanítását, és így esetleg nem érsz célba. Jézus már célba ért helyetted.


Hát ez kész!
Hiszed-e, hogy tökéletes vagy a saját érdemeidtől függetlenül, mert 2000 éve Jézus már azzá tett, amikor bűneidet felvitte a keresztfára? Koldus és méltatlan létedre tiszta ruhát kaptál, ezért nem kell többé úgy élned, mintha koszos lennél. Vége a szégyennek, vége a megfelelés-kényszernek. Vége a védekező és bizonyítani akaró büszkeségnek, hiszen szabad vagy. Vége a bűnös életmódnak, hiszen a bűnöket az elutasítottság, a vádak és a törvények keltik életre, de te már elfogadott, szeretett, tiszta és szent vagy. Jézussal együtt a bűneid ott vannak a kereszten. Te már meghaltál a bűnnek. A törvénynek. A megfeleléses világrendszernek. Feltámadtál Krisztusban. Most már nem a világban élsz, hanem Jézus Krisztusban. Ezt tartsd magadról. Ezt nem én mondom, hanem Pál apostol (Róma 6:11), aki felforgatta a világot! Fogadd el Jézust: "Aki Krisztusban van, új teremtés, a régi elmúlt, és újjá lett minden." (2Korinthus 5:17)


Add tovább és forgasd fel te is a világot!
Ez az az üzenet, ami felforgatja ma is a babonás és megfeleléskényszeres világot:

EMBEREK!
TI MÁR MÉLTÓK VAGYTOK
AZ ÖRÖK ÉS TARTALMAS ÉLETRE
JÉZUS FELTÁMADÁSA ÁLTAL!
VEGYÉTEK ÁT TEHÁT INGYEN
BŰNEITEK BOCSÁNATÁT
AZ Ő NEVÉBE VETETT HIT ÁLTAL.


Jézusban tökéletes vagy, így nyugodt lesz a manipulációmentes életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

1 bloggeres hozzászólás: