Menü

TIPP: A cikkek alatt rákattinthatsz a kapcsolódó cikkekre is.

2012. május 11., péntek

Vízenjáró Arab-torony kereszttel? Nooormális?!

Képzeld el, hogy arra ébredsz, hogy nem alszol! Képzeld el, hogy valaki finoman megcirógat és egy kis aranyos tréfával próbálja vidám hangulatúvá tenni egész napodat. Például, itt van az arabok vízenjáró tornya, ráadásul egy kereszttel. :) Nos, ilyen állat nincs is! Vagy mégis? Akkor itten valaki nagy mágus!

Dubaj az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa. A Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten. Egy, a parttól 280 méterre épített mesterséges szigeten díszeleg a Burdzs al-Arab (magyarul: Arabok tornya) nevű híres hétcsillagos luxushotel. 321 méteres magasságával ez a legmagasabb szálloda a világon.

Amikor ezt az építészeti csodát az ember a tenger felől nézi, egy bizonyos nappali időpontban az épületen egy keresztet kirajzoló árnyék képződik. Ez a világ legnagyobb keresztje, méghozzá egy arab szállodán... :) Nos, talán éppen ezért van olyan kevés felvétel a szállodáról a tenger felől.

Az arabok, akik a munkákat szigorúan ellenőrizték, a tervezésnél a napfényről megfeledkeztek, különben nem engedték volna ezt meg. A wikipedia szerint ugyanis a Burdzs al Arab 650 millió dollárba került, és úgyannyira Dubaj jelképe, mint Sidneynek az Operaház, Londonnak a Big Ben vagy Párizsnak az Eiffel-torony... Szóval, ez a szálloda az arab Dubaj gazdagságának szimbóluma... a kereszttel! Vicces vagy botrányos? Döntsd el.

A szálloda birt származású tervezője, Tom Wright a saját weblapján a következőket állítja erről a (bal)esetről:
Jómagam agnosztikus vagyok és abban hiszek, hogy mindenkinek ez az egy élete van. Élj úgy ma, mintha ez lenne az utolsó nap, mert a holnap már késő. Úgyhogy tegyük félre a pletykákat, kategorikusan kijelenthetem, hogy a dubaji tengerparton lévő és a világ legnagyobb keresztény keresztjének megtervezése sose "keresztezte" gondolataimat!
Nos, egy agnosztikus, azaz Isten létezését sem bizonyítani, sem cáfolni nem tudó ember miért cukkolná fel egy adott vallás híveit egy másik vallás szimbólumával? Nem hinném, hogy ő szándékosan viccelődött volna. Persze meglehet, mindenestre Tom azt állítja, neki ehhez semmi köze.

Ha a jót tételezzük fel Tomról, tehát, hogy tényleg nem szándékos műve a kereszt, akkor számomra ebből az a tanulság, hogy Isten nagyon humoros, aki Tom Wrightot úgy használta, hogy ő erről az árnyjátékról semmit sem tudott. Nos, ha Isten egy beszélő szamarat is tudott használni, akkor miért lenne számára lehetetlen egy kételkedő építészmérnököt is használni ahhoz, hogy viccesen ébresztgesse az arabokat? - akik amúgy szeretik Jézust, csak nem tudják, hogy mi történt a kereszten... Jézus szereti a muszlimokat is és meghalt az ő bűneikért is. Ezt szimpla gyermeki hittel elfogadva még a muszlimok is ingyen a Paradicsomba jutnak, ami még ennél a 7-csillagos szállodánál is jobb lesz. :) Jézusban Isten megmutatta, hogy Allah 100. neve a feltétel nélküli szeretet.

Ebben látom én Isten ébresztgető szeretetét és finom humorát. Talán előbb-utóbb néhányan beismerik és elhiszik, hogy ez a tréfa nem a tervező Tom "hibája" volt, hanem az Úré. :)

Avagy, ki tudja, talán az is lehet, Isten épp az agnosztikus Tomot (kétkedő Tamást) akarja elérni, hogy "Hahó vedd már észre, épp most bizonyítottam, hogy létezek, és azt is tudod, hol keress!" Kicsit dezsavűm van. Ennyi sok véletlent... :)

Szóval, bárhogy is legyen a dolog, én mindenesetre hiszem, hogy Istennek jó humora van. Mert, meg kell vallani az őszintét: egy arab szálloda kereszttel? Há Mooorgit, nooormális?!

Vedd néha észre Isten humorát és vidám lesz az életed.

Kapcsolódó cikkek:

facebookos hozzászólás:

1 bloggeres hozzászólás:

  1. 1. Az arabok 10%-a keresztény.
    2. Az emirátusok 22%-a keresztény.
    3. A muszlimok nagyon jól tudják, mi (NEM!) történt a kereszten, hiszen a Kegyes Korán 4. szúrájában benne áll. Épp ezért Jézus Krisztust (béke legyen vele) várják vissza. HISZEN JÉZUS ÉL - tanítja az iszlám!

    VálaszTörlés